שינויים ניווניים קלים עד מתונים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/02/2019 | 23:57 | מאת: נטע

שלום, אני כבר 10 ימים עם כאב גב תחתון בלתי נסבל. לאחר 3 זריקות משככות כאבים שלא עזרו וטיפול עם אטופן ואחריו ארקוקסיה (עוד נוטלת כדורים). ביצעתי בדיקת Emg שיצאה תקינה ולאחריה הרופא הפנה אותי לצילום עמוד שדרה מותני. התוצאה: העצמות תקינות המרווחים הבין חולייתיים תקינים שינויים קלים עד מתונים במפרקים הפאצטליים בגובה L4-L5 מימין ו- L5-S1 דו צדדי. האם מדובר בפריצת דיסק? אשמח להבין את משמעות התוצאות ומה עליי לעשות. עד כה טופלתי מול רופא משפחה שהפנה לפיזיותרפיה, האם יש טעם להמשיך לאורתופד? תודה מראש

צילום רגיל של עמוד שדרה מועיל לגלות ממצאים " גדולים" . אי אפשר ללמוד ממנו אם יש מחלה של דיסקוס ( בלט או פריצה). השאלה החשוב ההיא בת כמה את. אםאת בת פחו מ40 יש סיכוי טוב שהכאב יעבור מאליו גם בלי טיפול. אםאת מעל 40 או אם את לוקה במחלה ממארת , או אם יש לך סימנים של מחלה זיהומית (כמו חום גבוה , כאב שמעיר בלילה) או לאחר חבהל חשוב לפנות בהקדם לברור מתקדם יותר

מנהל פורום אורתופדיה