פגיעה מורכבת בעמ"ש מותני וסקרלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/02/2019 | 00:44 | מאת: שלומי

שלום, עשיתי תאונת דרכים לפני חצי שנה בעקבותה שבר בs1 משמאל שעדיין באיחוי ופגיעה במפרק sij משמאל (נוזל במפרק והאדרה סינוביאלית בבת"מ) . בנוסף בקע דיסק פרא מדיאני בl5s1 עם היפרטרופיה של מפרקים פצטיים ולחץ שורשי s1 מימין ובלט דיסק קל עם היפרטרופיה פצטאלית בl4l5. לפני חודשיים ניסיתי לחזור לעבודה לאחר מנוחה והרגשתי שאני יוצר עומס גדול מאוד על האזורים הפגועים בגב והחלו תופעות מדאיגות אותם הצלחתי לאזן רק לאחר כמה ימים של מנוחה ומנתח עמ"ש לא ידע להסבירם. כוללים התגברות כאבים ניכרת בעיקר באזור הבקע דיסק לכיוון אמצע הגב ,יציאת זיז של עצם שנראה כבליטה קטנה דרך העור קרוב למרכז הגב, תחושה של מכות חשמל תכופות וזרמים באזור הבליטה ובעכוז שמאל, תחושה שהחוליות במקום לא יציבות ומשהו זז שם, קשיי נשימה ,דפיקות לב מהירות, כאבי ראש, סחרחורות ,מצב דחק, בעיה בלסת. הרגשתי שרוב התופעות מגיעות בגלל איזושהי פגיעה בעמוד השדרה והם חלפו לאחר כמה ימי מנוחה והבליטה קטנה. ביצעתי בדיקת בת"מ שמיועדת בעיקר לאגן שהצביעה על הממצאים הנ"ל ללא ממצא על פגיעה בעצבים מלבד מה שצויין אך הודגש שזוהי בדיקה תת אופטימלית לעמ"ש מותני. שאלותיי האם יש לך הערכה מדוע חוויתי תופעות אלה ? האם יכול להיות שמשהו מתפספס ? האם יכול להיות שמאמץ יתר בלבד יגרום לתופעות כאלה? תודה רבה!!!!

התופעות שאתה מתאר נחלקות לשתי קבוצות: קבוצה ראשונה (המיעוט) : מחויש הקשור לפגיעה בעמוד השדרה קבוצה שניה: פסיכוסומטיות. בכדי לתפוש את השור בקרניו עליך להחזיק בשתיהן ( קרן לכל קבוצה) כלומר יעוץ מומחה עמוד שדרה ויעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי

מנהל פורום אורתופדיה