שריר תפוס שלא משתחרר לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/02/2019 | 19:29 | מאת: ניב

לפני שנה וחצי עברתי ניתוח סחוס שחוק באותה כתף. מאז הניתוח השרירים בשכמה די תפוסים כל הזמן, מרגישים את זה אם אני מנסה להרים את היד למעלה למשל, השריר התפוס מונע מהיד להתיישר לגמרי וניתן לראות כיצד כל השכמה שלי מתכווצת מהרמת היד לעומת היד השנייה. זה מונע ממני להתאמן בצורה ראויה, אני לא יכול למשל לעשות מתח כמו שצריך, מקבילים וכדומה. האורטופד והפיזיוטרפיסט המליצו על מתיחות ועיסויים, אך זה לא עוזר (וכאמור, אני שנה וקצת אחרי הניתוח). ניסיתי לקרוא קצת ברשת, אבל אני מוצא רק אתרים שאמינותם מוטלת בספק לגבי הפתרונות שהם מציעים. מה הפתרון ברפואה המערבית שקיים היום למצב כמו שלי?

המצב שלך לא מאובחן ולכן אי אפשר לדבר על פיתרון.

11/02/2019 | 15:53 | מאת: ניב

אני מבין, אבל מה הפתרונות שיש כיום לרפואה המערבית עבור שרירים גדולים שתפוסים מעל לשנה, כמו supraspinatus, infraspinatus, trapezius? איזה טיפול קיים?

מנהל פורום אורתופדיה