האם הטיפול ב-PAGET זהה לטיפול ב- osteoarthritis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/01/2003 | 11:51 | מאת: אביגיל

שלום אני סובלת ממחלת PAGET ,osteoporosis ו osteoarthritis . אני סובלת מכאבים חזקים בירך שמאל ובברך שמאל שמקשים על התנועה. אני סובלת מזה שנים מרמות גבוהות של alkaline phosphatase בדם. ידוע לי כי אנזים זה מפרק את העצם.האם ישנה תרופה שהיא מעכב תחרותי של האנזים הזה? כמו כן מדוע נגרמה השחיקה בסחוס של מפרק האגן? האם זו שחיקה מכנית או פגיעה של מע' החיסון. אני בת 75 וניתוח החלפת מפרק ירך הוא טראומטי מדי בשבילי. מהו הטיפול האלטרנטיבי? האם יש חדש בנוגע להשתלות של תאי סחוס? תודה

רמה גבוהה של אלקלין פוספטזה היא דווקא עדות לתהליך נמרץ של בניית עצם. ניתןלעקב ספיגת עצם על ידי תרופות ממשפחת הביפוספונטים כגון אלו המשמשות באוסטאופורוזיס. מחושייך נגרמים האוסטאוארטריטיס. הטיופל באוסטאוארטריטיס הוא אותו בין שמדובר בפג'ט או סיבה אחרת. שחיקת הסחוס סיבתה שינוימבנה המפרק מחמת מחלת הפג'ט. הקלידי אוסטאוארטריטיס בחלון החיפוש ותמצאיאת דברי על מחלה זו

מנהל פורום אורתופדיה