מיניסקוס מידיאלי ברך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/02/2019 | 16:37 | מאת: מיקי

עברתי MRI ברך ימין ואני לא מבין מספר סעיפים 1.מודגמת בצקת לשדית מינימאלית בהיקף המשטח הטיביאלי המידיאלי, ייתכן קונטוזיה לשדית שרידנית 2.מודגם אות חריג אלכסוני בהיקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי המערב את משטח הפרקי התחתון, ייתכן קרע אך לא ניתן לשלול שינוי פוסט ניתוחי בלבד. 3.באספקט המידאלי של המטפיזה של הפמור הדיסטלי מודגם נגע תוך לשדי ופראקורטיקלי בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.7 ס"מ, ייתכן אנכונדרומה זעירה. יש לציין שבעבר (3 וחצי שנים) עברתי ניתוח לשחזור ACL ומיניסקוס באותה הברך השאלה שלי: 1. מה אומרים הסעיפים שציינתי? 2. האם אני חייב בניתוח או שיש אלטרנטיבה? (מעוניין בהמשך לחזור ולשחק כדורגל) תודה

סעיף 1.1 בצקת לישדית - זה ממצא שרואיםרק בבת"ם ם(MRI ) . הוא ופיע במצבם שונים בעיקר אחר חבלה . משמעוו אינה ברורה.בדרך כלל הואנ עלם תוך שנה . 1.2 פס שיכוללהיות לבן יותר או כהה יותר על הסהרון. אין ממצא ברור שניתוח הנו הטיפול המעדף בו. 1.3 ממצא שלא שייך לבעיה בברך אלא גבוה יותר בעצם. כנראה גוש סחוסי . ממלץ מעקב עוד 6 חדשים. .

מנהל פורום אורתופדיה