קרע בהמסטרינגס שמאל מלפני כחודש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/02/2019 | 17:46 | מאת: אסנת

היי. לפני כ4 שבועות לאחר ריצת טמפו מהירה (למרות חימום ארוך לפני ושחרור אחרי) החלו כאבים בישבן שמאל עם הגבלה בתנועה. אובחן בבדיקת אולטרסאונד קרע בהמסטרינגס 0.5×0.2 עם שטף דם פנימי ליד. האם יש טיפול שיכול לזרז החלמה? כמו כן האם אני יעולה עד לחזרתי לריצה להתאמן על קרוס טריינר על מנת לא לאבד סיבולת לב ריאה? (המרתון בעוד כחודשיים וחצי) . כמה זמן לוקח לקרע כזה להתאחות? צרפתי את האולטרסאונד שבוצע מלפני כשבוע תודה רבה מראש אסנת

איחוי של רקמת שרירי עד שתחזור להיות בחוזק מקורי יקח כ6 שבעות. חזרה לתפקוד מלא תיקח כ 12 שבועות . ההחלמה הנה תהליך מובנה ואי אפשר לזרזה. השיקום ניתן לזרוז עלידי תרגול נכון ומתיחות.

מנהל פורום אורתופדיה