בדיקת EMG במקרה של פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/01/2019 | 00:50 | מאת: גל

שלום, אשמח לדעת האם קיים הבדל בביצוע בדיקת EMG עם מחט ובלי מחט? לפי מה בוחרים לבצע את זה (עם או בלי), והאם ניתן לקבל ככה תוצאות שונות? כמו-כן מה עדיף במקרה של פריצת דיסק? והאם במקרה זה מבצעים רק EMG ולא NCV? תודה

הבדיקה בלי מחט נועדה למדוד את מהירות ההולכה בעצב. זו בדיקה לעצבים הקפיים לצורך זיהוי פגיעה בעצב. בדיקת המחט נועדה לבדוק את הפעילות החשמלית של שרירים וממנה ניתן להסיק על פגיעה בשרשי העצבים או במסלולים המוטוריים.

מנהל פורום אורתופדיה