כאב בגב התחתון, רק בבוקר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/01/2019 | 11:41 | מאת: טל

הי ד"ר לב-אל אסא, ענית לי על השאלה מטה: מחלה ניוונית של הדיסקות הבין חוליתיות , או סקרואליאיטיס. אפשר קצת יותר פירוט מה זה המחלות האלה ? ולמה הכאב מופיע רק בהתעוררות בבוקר ? תודה בת 44, בחודש האחרון מתעוררת בבוקר עם כאב בגב תחתון, מעל הישבן. ממש במרכז מעל הישבן, הכאב מתרכז באמצע. הכאב קצת מקרין לצידי הבטן באיזור האמצעי של הבטן, ממש מרגיש שהכאב בשרירי הבטן מגיע מהגב ולא כאב בטן רגיל. הכאב בגב שתיארתי למעלה, לא מעיר אותי משינה. מתעוררת בשעה הרגילה ואיך שפותחת את העיניים הכאב מתחיל. הכאב ממשיך במשך כשעה ולאחר מכן עובר. במהלך היום מרגישה שרירים תפוסים בגב באיזור המותניים. היה גם מקרה אחד של spasm בשרירי הגב האמצעי שהעיר אותי משינה ונמשך שעה עד שהכאב העז עבר. הייתי אצל רופא אורטופד שלא הסביר כלום, רק שלח לסיטי ונתן ארקוקסיה. יש תור לסיטי עוד שבועיים. הייתי אצל רופאת משפחה ששלחה לבדיקות דם. יצא cpr 0.7. מודאגת מהקרינה של בדיקת סיטי. ואשמח להסבר לאפשרות ממה נובע הכאב המוזר הזה. תודה

על פי "התנהגות הכאב" סביר יותר -לדעתי - שמדובר בסקרואילאיטיס. מדובר בדלקת ( סוג של ) שלהמפרק בין הסקרום ( עצם העצה ) ובין עצם הכסל ( אילאום). כדי לאשש את האבחנה ע ידי בת"ם (MRI ) ניתן לטפל עלידי הזרקת סטרואיד לתוך המפרק

מנהל פורום אורתופדיה