הסבר ממצאי CT - כתף (נקעים חוזרים)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/01/2019 | 08:12 | מאת: אריה ש

שלום ד"ר לב-אל, אשמח להסבר אלו ממצאים בעייתים - להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של הכתף הימנית : סיבת הבדיקה: פריקות חוזרות בכתף ימין . ראש ההומרוס קונגרואנטי לגלנואיד . המרווחים והמשטחים הפירקיים שמורים . ללא עדות לנזק HILL SACHS או BANKART . ללא עדות לנוזל יתר תוך פירקי . הרקמות הרכות שמורות . ממצא לוואי: במיצר קדמי עליון ניתן לזהות תוספת רקמתית בצורת משולש , ללא אפקט לחץ על האברים הסמוכים . הממצא מתאים לשרידי תימוס. תודה רבה, הפורום נהדר.

בדיקת הט"מ של הכתף תקינה לחלוטין. התימוס הוא רקמה המייצרת תאידם לבני ם( לימפוציטם מסוג T ) היא מתנוונת עם השנים .

מנהל פורום אורתופדיה