בלט בגב וכאבים בברך....

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2019 | 10:08 | מאת: חגית

שלום, סובלת מכאבי גב אמצעי ותחתון מעל שנתיים, טיפולים ברפואה המשלימה של דיקור ועיסוי ופזיותרפיה לא עוזרים. בצילום נמצא "ספינה ביפידה אוקולטה בסקרום" אשמח להבין מה הפירוש ? בפחרוט הסריקה נרשם "L5-S1 - בלט דיסק אחורי מרכזי קטן" אשמח לפירוש ? תודה בנוסף התחילו כאבים בחלק האחור של הברך..

03/01/2019 | 22:03 | מאת: שלום

רפואה שלמה!

ספינה ביפידה אוקולטה הנה מצב מולד של פגם בקשת האחרוית של החוליה. הפרוש של " אוקולטה" הנו : נסתר וזאת משום שהמצב אין לו שום ביטוי קליני. בלט דיסק הנה תופעה שכיחה מאד ששכיחותה עולה עם הגיל כשלעצעמו זה ממצא חסר חשיבות

06/01/2019 | 07:54 | מאת: חגית

אז מה הגורם אם כך לכאבי הגב אמצעי ומטה בעיקר במן עמידה ממושכת כמו שטיפת כלים ?תודה

מנהל פורום אורתופדיה