מיפוי עצמות ודלדול עצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/01/2019 | 21:38 | מאת: יעל

שלום, אמי בת 70 , בחודשיים האחרונים סובלת מכאבי קשים בירך ובקרסול. היא לוקחת כבר כמה שנים סידן בכדור אחד ליום. היא עשתה מיפוי עצמות, אלו תוצאותיו: תהליך אוסטאוארטרוטי מפושט לאורך חוליות השדרה ובמפרקים שונים בגוף. מודגם ריכוז גרמי מוקדי בחוליה המותנית L3 יכול להתאים לתמט חוליה על רקע ניווני, בהבחנה מבדלת אין לשלול שבר פתולוגי על רקע אוסטאאופרוטי. ריכוז מוקדי בקונדיל המדיאלי בברך שמאל יכול להתאים לאוסטאוניכרוזיס על רקע ניווני, אין לשלול נזק מניסקיאלי מדיאלי קל בברך השמאלית. ממש אודה לך על הסבר התוצאות ומה עלינו לעשות הלאה. תודה רבה

הממצאים אינם חד משמעיים. יש פעילות חזקה יחסית בגובה חוליה מתנית שלישית מה שיכול להתאיםלשבר מעיכה , אך מאחר שאין לך כאב שם הסיבה לא ברורה וכדאי לעשות צילום של ע"ש מתני וכן צילום של ברך שמאל . לא ציינת באיזה רגל יש כאב ולכן מהותו של הממצא בברך/ ירך שמא אינה ברורה.

מנהל פורום אורתופדיה