התעייצות בנוגע לתוצאות בדיקת MRI בברך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/12/2018 | 21:24 | מאת: בן

אשמח לקבל ייעוץ , האם אני יכול לנסות להמשיך לעשות ריצות או שזה יכול להחמיר את המצב ? יש לי תור לאורתופד בעוד כמה שבועות, ורציתי לנסות לקבל כיוון כללי כאן תודה להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך שמאל הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליות T1 ו- PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן. הבדיקה הושוותה לבדיקת US קודמת מ- 2018.10.16 הבדיקה בחלקה תת אופטימאלית עקב תזוזות הנבדק. התוויה קלינית: ברור תהליך ציסטי תוך פירקי. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימאלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מאחורי האחיזה הטיביאלית של רצועת ה-PCL מודגם כיס נוזל בקוטר 7.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי )חתך 14 סדרה 6) המנגנון המיישר מודגם תקין. ובקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי )חתך 2 סדרה 3 .)לא הודגם קשר בינו ובין המניסקוס, ייתכן ציסטה גנגליונית. מודגמים סדקים לכל עובי הסחוס המכסה את הפצט הלטרלי והמדיאלי של הפיקה. מודגמת בצקת לשדית תת קורטיקלית בפצט הלטרלי של הפיקה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מודגמת פליקה סינוביאלית באספקט האחורי צדדי של המדור הפטלו-פמורלי )חתך 29 סדרה 6.) לסיכום: סדקים בסחוס הפיקה כמתואר

המשמעות של הבדיקה מוגבלת בשל חוסר במידע קליני( או בשפה פחות מכובסת מה כואב לך בכלל, מתי, היכן מה מגביר את הכאב , מה קל עליו, מה נמצא בבדיקה של הברך ). הממצא של שלפוחית ( כיס עם נוזל) יכול להסביר את הכאב אם הוא בהלימה עם ממצאיהבדיקה . זה נכון גם לגבי הסדקים בסחוס הפיקה

24/12/2018 | 13:56 | מאת: בן

תודה על התשובה בעיקרון יש לי רעש חזק מאוד מאיזור הפיקה בזמן כיפוף הברך, רעש דומה לרעש של פצפצים \ קנאקים , אבל הרעש חזק מאוד וקורה בכל כיפוך , זה לא רעש רגיל שבדרך כלל שומעים אצל אנשים בכיפוף הברך, מבחינת כאבים, הם הולכים וחוזרים עד לפני כמה שבועות, הייתי עושה 2-3 פעמים ריצות בשבוע של 10 קילומטר ולא היו כאבים ולאחרונה בריצות של פחות זמן עם פחות עצימות אני מרגיש סוג של עומס על הברך, לאחר שאני נותן לברך תקופה של מנוחה , אני מצליח שוב לרוץ בהצלחה, אך יום למחרת אני מרגיש מעט כאב בכיפוף של הברך השאלה מה לעשות, ואיך אני יכול לדעת שאני לא מחמיר את עניין הסדק בסחוס הפיקה תודה רבה על המידע בן

איני מציע טיפולים לבעי הספיית בלי לבוק אתהן אדם . באופן כלל: עליך להוריד את העומס מפיקת הברך וזאת על ידי המנעות מטיפוס או ריצה בעליה והמנעות מכיפוף עמוק וממושך של הברך.

24/12/2018 | 15:57 | מאת: בן

תודה רבה!!!

מנהל פורום אורתופדיה