ניתוח אוסטאוכונדרומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/12/2018 | 23:10 | מאת: הודיה

זה בקשר להודעה הקודמת שלי אפרט כאן את התוצאה אני לא רואה שהיא נשלחה. הודגמה קולקציה נוזלית בבורסה סופרה פטלרית מתחת ל vastus medialis עם פרגמנטים גרמיים במימדים כ15*9*24 ס"מ- ייתכן ומדובר בהמטומה עם שאריות של פרגמנטים גרמיים, שינויים פוסט ניתוחיים. הודגמה צ'יסטה סינוביאלית בין פיבולה וטיביה בקוטר כ1.8 ס"מ. מסקנה: קולקציה נוזלית אינטרה ארטיקולרית באזור פוסט ניתוחי עם פרגמנטים מסויידים באזור - ייתכן ומדובר בהמטומה, למעקב הדמייתי לפי שיקו קליני. אשמח לקבל את חוות דעתך, ומה בעצם זה אומר, מה הדרך טיפול?(יש לי כאבים מאוד חזקים וזה מפריע לי המון פעמים בתפקוד, אני צעירה בת 19) תודה הודיה

הטיפול דורש קודם כל מיקום הלקות הגורמת לכאב זה יעשה על ידי מישוש והשוואה לממצאי הדימות.

23/12/2018 | 20:21 | מאת: הודיה

תודה רבה, הייתי אצל אורתופד היום והוא נתן לי לבנתיים כדורים נגד דלקת ו2 דברים טבעיים כורכום ועוד משהו וכן גם פיזיותרפיה לעבוד על מישרים ובקורת חוזרת אליו ואז נראה איפה זה עומד. לפי מה שהבנתי שזה יותר טיפול שמרני.

27/12/2018 | 21:36 | מאת: הודיה

הואורתופד אמר לי להשתמש בברכית בשעות הפעילות המטרה של זה שזה יגרום קצת לחץ על הברך ואולי יעזור לספיגת הנוזלים, מה זה בדיוק הברכית הזאת?איך היא נראית? אשמח לקבל תשובה.

מנהל פורום אורתופדיה