פירוש mri ברך לחיילת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2018 | 23:53 | מאת: עדי

היי לפני כחודש עשיתי תנועה לא טובה עם הרגל היא כאבה מאוד והתנפחה, הגעתי למיון שם עשו צילום שיצא תקין ושלחו אותי לאולטרסאונד. האולטרסאונד מצאו אי סדירות מניסקוס המידרלי והמליצו לי על mri. התוצאות הראו שפרקתי את פיקת הברך. מה קורה עכשיו? ולמה לא גילו את זה במיון? תוצאות הmri הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T1, T2 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה להערכה לאחר חבלה סיבובית. כמות מוגברת במידה רבה של נוזל בברך. בצקת לשד עצם בקונדיל הפמורלי הלטרלי ובצקת לשד עצם נרחבת בצד המדיאלי והתחתון של הפיקה. נראה שבר אוסטאוכונדרלי בצד המדיאלי של הפיקה עד אזור חוד הפיקה. בצקת ברקמה הרכה סביב האינסרציה של ה- MPFL אל הפיקה. הממצאים מתאימים למצב לאחר פריקה של הפיקה. צורת הפיקה חסרה וכנראה שקיים פרגמנט גרמי וסחוסי חופשי בתוך חלל הברך. ראה גבול לא סדיר של הפיקה בחתך 19 סידרה סגיטלית 301. המרחק TT ל- TG כ- 13 מ"מ, בגבול הנורמה. לא נראים קרעים במניסקים. .רציפים ACL, PCL, MCL ,LCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. בסיכום: עדות למצב לאחר פריקה של הפיקה. נזק אוסטאוכונדרלי בצד המדיאלי של הפיקה עם חשד לפרגמנט מנותק חופשי בתוך חלל הברך. קטגוריה 2.

נוכח העובדה שיש לך בברך חתיכת עצם מצופה סחוס תצטרכי לעבור ניתוח ארתרוסקופי להוצאת הרסיס או לקיבועו מחדש למקומו. . בחדר מיון לא ניתן לבצע בת"מ (MRI ) ולכן לא יכולו לאבחן את הבעיה.

מנהל פורום אורתופדיה