בדיקת C.T בקרסול משמעותה כמה זמן גבס?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/12/2018 | 08:10 | מאת: ציפי

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של קרסול וכף רגל שמאל: הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה: מעקב לאחר חבלה סיבובית של הקרסול. ממצאים: הודגם שבר מרוסק בגוף של העצם העקב עם מעורבות של המשטח הפרקי באספקט האחורי של המפרק הסוב טלרי ומעורבות של משטח פרקי במפרק הקלקנאו קובואידלי, כמו כן נצפהקו שבר רוחבי ב זיז הקדמי של עצם העקב. הודגם שבר תלישה נוסף באספקט התחתון של עצם הטלוס ,הממוקם באזור התקרה של סינוס תרסי. נצפה שבר תלישה נוסף באספקט עליון של עצם הקובואיד. הודגם מתחת לפטישון הלטרלי שבב גרמי מנותק קטן, בעלת גבולות סקלרוטיים המתאים לשבר תלישה ישן. פסגת הטלוס הודגמה שמורה. הודגמו שינויים ארטרוטיים קלים עד מתקדמים במפרק המטטרסו פלנגיאלי ומטטרסו ססמואידלי ראשון עם סימנים של הלוקס רקמות רכות: נצפתה בצקת תת עורית בהיקף הקרסול ובאספקט הגבי של כף הרגל. ולגוס. מהלך הגידים חוצה הקרסול הודגם שמור

טיפול ניתוחי לאחר ירידה של הנפיחות (שבועיים שלשה אחר השבר) וקיבוע פנימי בלי גבס

מנהל פורום אורתופדיה