קליקים בברך תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/11/2018 | 19:35 | מאת: אורטל

שלום רב לבתי בת השנה יש כבר זמן מה "קליקים" ומעען תזוזות בשתי הברכיים. בהתחלה היא היתה מתבכיינת אחרי כל "קליק" כזה. לקחנו אותה לאורתופד שאמר שזה תקין. אחרי זה זה קצת נרגע. עכשיו שוב היא התחילה להתעורר בלילה ולבכות ואנחנו שומעים ומרגישים את הקליקים האלה. מה זה יכול להיות? אני מפחדת שאנחנו מפספסים פה משהו. איזו בדיקה אפשר לעשות כדי לשלול דברים חריגים? אציין כי עשינו אולטרסאונד פרקי ירכיים כשהיתה בת חודש וחצי והבדיקה יצאה תקינה. תודה.

יש מספר רב של סיבות אפשריות כמו "קפיצה" של גיד מעל בליטת עצם , תת נקע של פיקה, מנסקוס דיסקוידי ועוד. על פי רוב הענייןחולף מאליו במקריםאחרים לוקח הרבה זמן לאבחן. פני לאורתופד ילדים.

מנהל פורום אורתופדיה