טווחי תנועה(בעיקר כיפוף) לאחר ניתוח ארתרוסקופי לשחזור ACL

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/11/2018 | 02:54 | מאת: דור

שלום רב, לפני 3 חודשים עברתי ניתוח ארתרוסקופי לשחזור ACL, בפגישת ביקורת אצל הרופא המנתח(שהתקיימה 3 חודשים ושבוע לאחר הניתוח)הוא לא היה מרוצה מטווחי התנועה (כיפוף 100 מעלות, יישור מלא רק כאשר לוחצים חזק על הברך). עד עכשיו הייתי עושה פיזיותרפיה אצל פיזיותרפיסט 1-2 פעמים בשבוע, אך כעת הוא אמר לי בדחיפות להגביר קצב ל-4 פעמים בשבוע, כי אם לא נצטרך לעשות ניתוח נוסף לשחרור הידבקויות. השאלה שלי היא האם המצב שלי כעת כבר קרוב לאבוד ויש הסתברות גבוהה לניתוח חוזר או שאם אני אתן פוש רציני עכשיו יש לי סיכוי להימנע מניתוח חוזר? כמו שציינתי טווח כיפוך לאחר 3 חודשים ושבוע בערך 100-110 מעלות, בנוסף לאחר ישיבה ממושכת יש לי קליקים כאשר אני קם ומיישר את הרגל. תודה רבה

אכן קיבלת טיפול פיסיותרפי "דליל", מידי . לדעתי הסיכוי לשיפור טווח תנועה בפיסיותרפיה בלבד אינו גדול.

מנהל פורום אורתופדיה