כאב שכמה שמקרין על האיזור.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/11/2018 | 17:41 | מאת: נועה

שלום רב. מזה כחודש יש לי כאבים בעוצמות שונות באיזור השכמה. הכאבים התחילו כנראה אחרי תנועה לא טובה שעשיתי. בשבוע האחרון כנראה שוב עשיתי תנועה לא טובה והם התחזקו משמעותית ומקרינים גם על היד ועל הצוואר. פניתי בדחיפות לאורטופד (היחיד שהיה פנוי בקופ"ח) ויצאתי בתחושה לא טובה. הרופא בחר שלא לשתף או לענות על שאלותי, התייחס רק לאיזור הצוואר למרות שהדגשתי כאב בשכמה, והפנה אותי לצילום של "עמוד שדרה צווארי". בכל מקרה אגיע לעוד התייעצות, אבל ברמה הכי ראשונית אשמח לדעת אם צילום של עמוד שדרה צווארי כולל גם את איזור השכמה?

לא, אבל שינויים ניווניים בעמוד השדרה הצווארי הם הסיבה השכיחה ביותר לכאב באזור השכמה ובכל מקרה רצוי להוציא מחשבון בעיות משמעותיות( שבר, זיהום ) בצוואר. לא עושים צילוםשכמה אםחושדםשי בעיה בכתף . בדיקה גופנית מלאה מאפשרת להבחין בברור בין בעיה בצוואר ובעיה בשכמה( כתף)

מנהל פורום אורתופדיה