כאבי כב וגפיים תחתונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/11/2018 | 20:34 | מאת: רן

שלום ד"ר מזה שנים אני סובל מכאבי גב עם הקרנת כאב חד לירך ולאורך כל צד הרגל הימנית ועכוז. לאחר הליכה של כמה דקות,לא יכול להתכופף אפילו 10 מעלות את הגב. לפעמים בהתקפי כאב, כמעט ולא מסוגל לדרוך על הרגל ואני הולך ממש לצולע. בדיקת mri: l2-l3 בלט דיסק לטרלי משמאל L3-l4 בלט דיסק לטרלי משמאל L4-L5 מודגם בלט דיסק דיפוזי עם מרכיז דיפוזי מימין L5-S1 רטרוליסטזיס קל חוליה L5 ובלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולמוצא ההיקפים של s1. רציתי לשאול מה זה בלט דיפוזי ומה זה לטרלי? ומה זאת אומרת בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי ולמוצא ההיקפים של s1.?

בלט דיסק דיפוזי =בלט דיסק קל משתרע למלא רוחב הדיסק לטרלי = צדדי משיק ל...= הדיסקה המתבלטת נוגעת בשק הדורה( שרוול העוטף את צרור שרשי העצבים הנמצאים בתעלת השדרה)

מנהל פורום אורתופדיה