בעיות הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/01/2003 | 07:51 | מאת: יאיר

ד"ר נכבד, אבי, בן 58, החל בשנה האחרונה לסבול מבעיות הליכה, שהלכו והחמירו עם הזמן. בבדיקות אצל פרופ' אברמסקי מבי"ח הדסה עין כרם נבדקה האפשרות להתפתחות תנאי טרשת נפוצה, אך מתוצאות MRI שנעשו למח ולגב העליון, האפשרות נשללה. הסימפטומים הקיימים הם DROP FOOT ברגל ימין, חוסר אפשרות לנוע במהירות סבירה של אדם בוגר בריא, והשתנות חום הרגל הבעייתית מטמפרטורה קרה לחלוטין לחמה לחלוטין. בבדיקות שעשה אצל מומחה כלי דם לא נתגלו ממצאים. בבדיקות שעשה אצל אורתופד התגלה לחץ על עמוד השדרה באזור הגב התחתון, שלדעתו מרמז על הסיבה למצב שתואר. האם יכולה להיות סיבה, שטרם אובחנה, היכולה להצביע על בעיה ניורולוגית כלשהיא? אודה לתשובתך, יאיר

הופעה של כף רגל צנוחה היא בדרך כלל תוצאה של פגיעה בעצב פריפרי . זה יכול להיות כבר במוצא שרש העצב מחוט השדרה עוד בתוך תעלת עמוד השדרה והגורם לכך הנו עפ"ר לחץעל ידי דיסקוס בולט אך יתכנו סיבות אחרות כגון גידול מקומי. בהמשך דרכושלהעצב הוא יכול להפגע על ידי גורמים רבים כמו גידולים , לחץ על ידי תבניות אנטומיותשעברו שינוי עם הזמן, . סיבה אפשרית אחרת היא מחלה מטבולית של העצבים כמו למשל בשל חסר של ויטמין B12 או סוכרת או הרעלה. סיבה נוספת היא מחלת שרירים . אני מתאר לעצמי שפרופ' אברמסקי כבר חשב על כל אלה .

מנהל פורום אורתופדיה