חופשת גלישה לאחר שבר בצלע שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/10/2018 | 14:27 | מאת: בן

שלום, אבחנו לי (צילום רטנגן) שבר בצלע שמאל לפני כשבוע וחצי, וכאשר ניסיתי לגלוש (גלישת שורט בורד/שחיית חתירה) לאחר שבועיים מהיום שבו שברתי את הצלע וכאב לי ממש ממש. עוד חודש וחצי מהיום אני טס לחופשת גלישה שבה אגלוש לפחות 4 שעות ביום ואפעיל אינטנסיבית את החזה. שאלות: 1 האם זה יש סיכוי שהשבר יתאחה עד אז או שעדיף לדחות את החופשה? אני שוב מדגיש, בחלק משמעותי מהיום אני הולך להפעיל את אזור החזה באופן אינטנסיבי. 2 יש בעיה לעשות ספורט שפחות מערב את אזור החזה כמו שחייה וגלישה לדוגמה: אופניים, הליכה, ריצה)?

שבר של צלע מחלים תוך לפחות 6 שבועות בהנחה שאין נזקים נוספים. חזרה לפעילות נמרצת עוד חודש וחצי מהווה לקיחת סיכון לפגיעה חוזרת.

מנהל פורום אורתופדיה