כאבים בגב תחתון לאחר תאונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/10/2018 | 23:39 | מאת: גל

שלום, לפני קצת יותר מחצי שנה עברתי תאונת דרכים. כתוצאה מהתאונה עברתי ניתוח בקרסול. בזמן שהייתי בבית בהחלמה החלו לי כאבים בגב שלא ייחסתי אליהם חשיבות מכיוון שחשבתי שזה נובע מהקביים ומזה שאני ללא תזוזה כל היום. לאחר כמה חודשים הפנו אותי לסי טי מותני. התשובות שקיבלתי: גובה l2-l3 בלט דיסק כללי מעט אסימטרי מתבלט יותר שמאלה. גובה l4-l5 בלט דיסק מינימלי , מגע בשק. גובה l5-s1 רטרוליסטזיס מינימלי בלט דיסק כללי עם מגע בשק התקלאי בסיכום נרשם "שינויים נווניים דיסקגניים". אני בת 23 ולעולם לא סבלתי מכאבי גב עד לתאונה. ייתכן שבגיל כזה יופיעו שינויים נווניים ברמה כזאת או שמה באמת מדובר בפציעה כתוצאה מהתאונה?

א. יתכן. לעיתים מוצאים אפילו אצל בני נער שינויים שמתאימים לאבחנה שציינת. ב. אם כאב הגב הופיעה כ6-8 שבועות אחר התאונה יש סבירות לטעון לקשר סיבתי בין התאונה לכאב.

מנהל פורום אורתופדיה