שלום רב אובחנתי בכונדרומליסה פטלה, אבקש לעצתך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/10/2018 | 18:59 | מאת: ינאי

שלום רב, אני סובל מזה 6 חודשים בכאבי ברכיים שאובחנו על ידי אורטופד כ ''כונדרומלציה פטלה''. לפני הכאבים וגם בתחילתם התאמנתי במסגרת כושר קרבי בצורה אינטנסיבית וקרבי בשבילי זה קודש, האורטופד העריך שאקבל פרופיל 72 עם סעיף של בלי יחידות שדה. הוא הפנה אותי לאורטופד ונתן לי גרביים לברכיים. שאלתי אליך איך אוכל לטפל בבעיה בצורההכי אפקטיבית והכי מהירה? (דבר הרופא: '' ברכיים ללא נפיחות או תפליט טווח 0-130 מנגנון יישור תקין לחמן ומגירה שליליים מבחנים מניסקיאליים שליליים ללא חסר נוירווסקולארי פריפרי, מבחן GRIND חיובי'')

עקרון הטיפול הוא א. מספר שבועות (6-8) ללא ספורט( ריצה ) עם טיפול פיסיותרפי שבעיקרו הנו חיזוק שרירים במיחד VMO ב. חזרה הדרגתי לפעילות ספורטיבית המשך פיסיותרפי ה ושימוש בחגורה מסוג "גנוטריין כל אלה לאחר איבחון מדוייק של הגור ם לבעיה(

מנהל פורום אורתופדיה