דלקת בגיד אכילס בעקבות ריצות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/10/2018 | 11:06 | מאת: ת

שלוום רב,לפני כחודש אובחנתי כסובל מדלקת בחיבור של גיד אכילס עם עצם העקב בעקבות ריצות של 40 ק"מ בשבוע במהלך השנה האחרונה. טופלתי עם נוגדי דלקת ואני עושה תרגילי חיזוק לגיד שהפיזיורתיפסט המליץ עליהם אני עדיין סובל מכאבים חזקים בבוקר ולאחר מנוחה ופחות בזמן פעילות. הפיזיותרפיסט אומר שבמידה ולא כואב לי בזמן הליכה וריצה אין שום בעיה לבצע את הפעילות. בכל מקום אפשרי רשום במפורש לא ללכת ולא לרוץ. מה עלי לעשות?

הטיפול הנכון בדלקת באחז של גיד אכילס כולל שני מרכיבי עיקריים : 1. הורדת מאמצים למה שנקרא IMPACT נמוך כמו אופנים אליפפטיקל שחיה הליכה כולל במים. ומתיחות שהן החלק החשוב. המתיחה יכולה להיות פסיבית כמו ב" דחיפת קיר" או אקסצנטרית- המועדפת על ידי - ( חפש HEEL DROP CALF STRECH בנוסף שימוש במשכחי דלקת למשך שבועיים שלשה טיפול נפוץ נוסף שלא ברור אםהוא עוזר אך ברור שאינו מזיק הוא גלי הלם חוץ גופיים.

מנהל פורום אורתופדיה