ספינה ביפידה בחוליה S1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/10/2018 | 22:27 | מאת: פרפר

שלום, בת 68.10 במשך כמה ימים כאבים בעצם pubis ובצידה הימני. לאחר יומיים מנוחה והקלה משמעותית בכאב, חזרתי רק לשעורי פלדנקרייז. בפענוח צילום אגן ופרקי הירכיים נכתב: 1.פרקי הירכיים במראה תקין. 2.שינויים אוסטאוארטרוטיים באיזור של סימפיזיס פוביס. 3.Spina Bifida בחוליה S1 . 4.שינויים ספונדילוארטרוטיים בין L4-L5. מבקשת לקבל הסבר לסעיפים 2, ו- 3 : מהי האבחנה ומשמעותה בסעיפים הנ"ל? האם סעיף 2 הוא הגורם לכאב בעצם הפוביס? ואם כן, מה הטיפול המומלץ ? תודה רבה

2= אוסטאוארטריטיס ( שחיקת סחוס) במפרק שבין עצמות הפביס סימפיזיס פוביס זה שם המפרק ספינה ביפידה זה שם כללי לפגםב קשת של החוליה. צריך לציין איזה סוג מדובר. השכיח ביותר הוא ספינה ביפידה אוקולטה שאין לו חשיבות

מנהל פורום אורתופדיה