כאב בברך שמאל באזור הפיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/10/2018 | 15:07 | מאת: דוד

שלום . בן 44 סובל מזה 3 חודשים מכאב בברך שמאל באזור הפיקה וחיכוך בישור הברך ובהליכה (הכאב מתחת לפיקה ובצד הפנימי של הברך). ביקרתי אצל אורתופד שקבע שהשרירים חלשים וצריך חיזוק (פיזיותרפיה) ביצעתי תרגילים ,הכאב נעלם לזמן מה אבל התחושה שהברך לא תפוסה ואו החיכוך ביישור הרגל עדיין תמיד היה. לפני שבוע הכאב חזר ביצעתי U.S.והתוצאות: כאבים בברך שמאלית * ברך שמאל US ================ גיד קוודריספס - ב.מ.פ באזור האחיזה של הגיד נצפו הסתיידויות עד קוטר 0.6 ס"מ. רטינקולום - מדיאלי: ב.מ.פ לטרלי: ב.מ.פ 1 ס"מ. * באזור המיניסקוס הלטרלי נצפה נוזל במידה של 0.4 גיד פטלרי - ב.מ.פ ב.מ.פ - LCL ב.מ.פ - MCL בורסה סופראפטלרית - נצפה נוזל בכמות קטנה. בורסה פטלרית - ב.מ.פ ללא נוזל. אין נוזל תוך מפרקי. - A PES ANSERINUS איזור פופליטאלי- לא הודגמו שינויים פטולוגיים, אין עדות לציסטה ע"ש בייקר. בברכה

נראה שמדובר בשינויים ניוניים של הגיד הסופראפטלרי. אבל יש צורך בבת"ם (MRI ) של הרך

מנהל פורום אורתופדיה