פיענוח של ממצאים ממיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/10/2018 | 19:06 | מאת: Dana

שלום, קראתי את התשובה של מיפוי עצמות שעשיתי עקב כאבים בברך ימים. קראתי את התשובה ולא הבנתי. יש אפשרות להסבר פשוט יותר ומה הטיפול לכך? להלן התשובה: ממצאים: קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בברך ימין, מערבת את שני הצדדים של המפרק ובולטת יותר בפטלה ובאספקט המדיאלי של הטיביאל פלטו- יכול להתאים לנזק במדיאל מניסקוס עם תגובה דלקתית בפרק ברך ימין. קיימת קליטה מעט מוגברת בפטלה משמאל, ב-ACJ דו"צ, בחוליה D8 ואי סדירות בקליטה בעמוד השדרה. תודה, דנה

בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקה רגישה ביותר ולכן מאד לא ספציפית. הממצאים בבדיקה שלך מצביעים לכל הכוונים ולכן לשום כוון.

16/10/2018 | 19:16 | מאת: Dana

תודה על התשובה. אם כך, מה המלצתך להמשך טיפול? האם רק פיזיותרפיה? בדיקות וספות?

מנהל פורום אורתופדיה