ממצאים מבדיקת מיפוי עצמות לברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/10/2018 | 11:56 | מאת: יוני

שלום וברכה אני בן 34, נמצא בכושר טוב. במהלך משחק כדורגל סובבתי את ברך ימין ומאז אני לא מצליח ללכת על הרגל, לא ליישר אותה ולקפל עד הסוף. בצעתי מיפוי עצמות ספקט לברך, אשמח אם תסבירו לי מה אומרים הממצאים של הבדיקה: "קליטת יתר פתולוגית ניכרת מאוד בטיביה פרוקסימלית מימין (לטרלי אמצעי ומדיאל בעיקר בחלק האחורי) - טיב המימצא לא ברור: חבלה? מאמץ? פגיעה מניסקלית חלקית? אחר? - דרוש בירור מכוון ומעקב אורטופדי דגש בלסת תחתונה (תהליך דנטלי). ללא ממצא נוסף" תודה רבה

הבדיקה שעשית היתה מיותרת . די בבידקה אורתופדית טובה בכדי לשער שמדובר בחבלה לברך שיכולה להיות חבלה שלרקמות רכות ( קרע של סהרון , קרע של קישור) , חבלה גרמית ( שבר ) או צרוף של שתי הנ"ל. הבדיקה הבודדת היעילה ביותר לאיבחון היא בת"ם( MRI ) של הברך ונוכח העובדה שמדובר בחוסר יכולת לישר את הברך העניין די דחוף.

מנהל פורום אורתופדיה