פציעה לא שגרתית (נדירה)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/09/2018 | 17:54 | מאת: בני

יש לי כאבים קצת פחות משנתיים בכתף האחורית, באיזור עצם השכם והבית שחי. בחודשים שלאחר הפציעה היו לי המון התכווצויות שריר בלתי רצוניות מתחת לבית שחי וכאבי תופת, כיום פחות התכווצויות, אך נשארה חולשה וכאב. עשיתי MRI ארטרו של כתף - תקין לאחר יעוץ עם פיזיותרפיסט הועלתה אפשרות של קרע של גיד latissimus dorsi/teres major (או שניהם). יש לי אסימטריה רצינית באיזור השריר הזה (ממש עיוות של השריר בעת כיווץ), ואני מרגיש קומפנסציה של שרירים אחרים באיזור ובאופן כללי כל האיזור שם לא מתפקד תקין. 2 שאלות: 1. במידה וההשערה נכונה, איך זה לא עלה בMRI? או שMRI כתף לא מראה את האיזור הזה אלא רק את הקפסולה עצמה וגידי השרוול המסובב 2. שוב במידה וההשערה נכונה, האם יש אופצייה ניתוחית לתקן את זה?

1. בת"מ מדגים גם את השרירים סביבי הכתף 2. השריר לט-דורס הוא שטחי וקל להדגים את רציפותו בעזרת בדיקת על שמע

01/10/2018 | 12:33 | מאת: בני

ד"ר תודה רבה על התשובה

מנהל פורום אורתופדיה