Avn במפרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/09/2018 | 15:30 | מאת: שני

שלום דר, בת 46 . לפני חצי שנה התגלתה אצלי מחלת avn במפרק ירך ימין כתוצאה מנטילת סטרואידים לתקופה ארוכה. מאז אני מתהלכת עם קביים וסובלת מכאבים. בצעתי לאחרונה mri שני ולהלן התוצאות: אזור של קו לינארי תת קורטיקלי באספקט העליון והמדיאלי של ראש הפמור מימין מתאים ל avn ידוע. כעת הפחתה ניכרת בכמות בצקת העצם אשר הייתה בבדיקה הקודמת. עדיין בצקת קלה בצמוד לאיזור ה avn. איזור המושפע לא גדל בהשוואה לבדיקה הקודמת .ישנו תמט מינימלי של הקורטקס בראש הפמור. בהחמרה קלה מבדיקה קודמת מבחינה זו. נוזל חופשי מוגבר במפרק הירך ללא שינוי. ללא עדות לגוף חופשי. ללא בצקת עצם או נוזל מוגבר במפרק הירך משמאל. ללא בצקת עצם בשאר חלקי האגן. השרירים והגידים בהיקף מפרקי הירכיים תקינים. לסיכום avn ידוע בראש הפמור מימין, ללא שינוי במימדי הנגע. הפחתה ניכרת בבצקת אשר הייתה בבדיקה קודמת. האם עליי לבצע ניתוח החלפת מפרק ירך? או שקיימים טיפולים אחרים משמרים... אני בחופשת מחלה מזה 6 חודשים מתהלכת עם קביים ואובדת עצות.. מה לדעתך יש לעשות? תודה

ההחלטה על ניתוח של החלפת המפרק תיגזר מהמחושים והמגבלות שלך. ניתן לקבוע בודאות שמוקדם או מאוחר תצטרכי לעבור ניתוח

18/09/2018 | 16:49 | מאת: שני

תודה על תשובתך.. האם תוכל לפרט מדוע אצטרך ניתוח? המצב לא יוכל להשתפר? האם קיימים פתרונות נוספים מלבד ניתוח בשלב שבו אני נמצאת? תודה

מנהל פורום אורתופדיה