כאבי צוואר מזה מספר שנים . יש MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/09/2018 | 17:19 | מאת: samy

סובל מכאבי צוואר מזה שנים זה mri האחרון העמדה הלורדוטית שמורה. הצרות התעלה הצווארית לכל אורכה. מעבר הקרניו-צרביקלי שמור. מודגם לחץ על החוט בפרט בגובה C7-C6 . לא נצפה אות חריג בחוט הצווארי כולל באזור הלחץ המרבי. בסריקות האקסיאליות: C3-C2 :ב.מ.פ. יש לציין איחוי חלקי אחורי של גופי החוליות C2 ו-C3 ,סריקה 6 ב-T2 סגיטלי. C4-C3 :קומפלקס זיז דיסק הגורם לחץ על השק משיק לחוט. הצרות קשה של הנקב הימני, הנקב השמאלי חופשי. פסטות שמורות. C5-C4 :לחץ על השק התקאלי משנית לבלט דיסק מרכזי גורם לחץ מתון גם על קדמת החוט. הצרות הנקבים דו צדדית. פסטות שמורות. C6-C5 :בלט קומפלקס זיז דיסק עם לחץ על השק ועל החוט, ימין יות משמאל. הצרות הנקבים, ימין יותר משמאל. פסטות שמורות. C7-C6 :בלט קומפלקס זיז דיסק עם לחץ משמעותי על השק ועל החוט הצווארי. הצרות הנקבים, ימין יותר משמאל. פסטות שמורות. D1-C7 :ב.מ.

בדיקת הבת"ם אין לה שום ערך בלי הרקע הקליני הכולל גיל, מצב בריאותי, תרופות, הרגלים, תאור מפורט של המחושים השונים, תאור מפורט של ממצאי הבדיקה הגופנית ( כולל בדיקה נוירולוגית) ממצאי הדימות השונים כולל ממצאיםאלקטרופיסיולוגיים. וכמבן

מנהל פורום אורתופדיה