כאב ברגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/01/2003 | 14:18 | מאת: דקלה

ד"ר אסא שלום ! לא מזמן כתבתי לך על כאב ממושך בשוק רגל שמאל אצל בן זוגי , כתבתי שנעשו הרבה בדיקות בינהן מיפוי עצמות שם נמצא ממצא, רנטגן , בדיקות דם , אי.מ.ג'י ,אולטרסאונד ועוד . כתוצאה מכך הפנו אותנו לבדיקת מ.ר.י . הבדיקה לא בוצעה עדיין , אך שבוע שעבר פנינו למיון בבית חולים בלינסון כיוון שהכאבים הוחרפו . מנהל המיון החליט לקרוא לרופא בכיר ממחלקת אורטופדיה שיבדוק ויחליט לאחר שהרופא האורטופד במיון לא איבחן . הרופא הבכיר צפה בכל תוצאות הבדיקות וקבע כי יש גידול שפיר( ואפילו אמר בודאות של 99.9) וטען שצריך לעבור ניתוח , אך קודם יש לעשות סי.טי ולקבוע שוב פגישה , כמו כן הוא טען שאין צורך ב- מ.ר.י . השאלות שלי הן : 1. האים סוג זה של גידול מסוכן 2. ממה זה נובע 3.מזה "נידוס", היה כתובבמיפוי עצמות " חשש לנידוס" 4. האים אפשר עכשיו להיות יותר רגועים ? תודה דקלה

הגידול השפיר בו מדובר נקרא אוסטאואיד אוסטאומה. זה גידול שאינו מתפשט או שולח גרורות ולמעשה נעלם מאליו תוך שנתיים שלש. הוא מגיב מצויין לתרופות כמו אספירין או תרופות נוגדות דלקת אחרות . למעשה זה גם מבחן אבחנתי . אם זו בעייתו של בת זוגך אכן אין מה לדאוג ודרך אגב בדיקת המ.ר.י היא מיותרת.( אלא אם כן לוקחים בחשבון את ה001% של ספק שקיים אצל האורתופד הבכיר. )

מנהל פורום אורתופדיה