שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/09/2018 | 03:37 | מאת: שיר

יש לי דלקת ושחיקת סחוס בפרקי הסקרואיליאק דו צדדי. 1. שאלה כללית, מה ההבדל בין שני המונחים סקרואילאיטיס לאוסטאוארתריטיס ? 2. אם הרופא כתב שיש סקרואילאיטיס דו צדדי. המובן מכך זה שיש דלקת ושחיקה או רק דלקת? אשמח אם תשיב לשני שאלותי כדי שיהיה לי ברור. תודה רבה.

1. סקרואילאיטיס = דלקת במפרק הסקרואיליאקלי . זה בדרך כלל חלק ממחלת כללית דוגמת דלקת מפרקים שיגרונית או דלקת מקשחת של החוליות. על פי רוב אבחנה של סקרואיליאיטיס על פי צילום רנטגן אינה ממש דלקת אלא שינויים רנטגניים דומים לאלו שרואים בדלקת אך מקומית אין דלקת . אוסטאוארתריטיס = מחלה ניוונית של מפרקים ( כל מפרק). 2. לא נכון לכתוב סקרואיליאיטיס דו צדדי אלא אםכןמדובר במחלה כלליתכנ"ל. נכון יותר לציין שהתמונה הרנטגנית דומה לסקרואילאיטיס , או עדיף לתאר במפורט משל לציין שיש סמיכות יתר של הצם הסמוכה, היצרות של המפרק או אף מחיקתו( חלקית או מלאה) , אוסטאופיטים .

מנהל פורום אורתופדיה