"חור בעצם"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/01/2003 | 23:15 | מאת: רגינה

לאימי אובחנה מחלת ה"מיאלומה". עתה, היא מתחילה טיפולים כימוטרפיים. יש לה "חור" באחת החוליות בגב כ- 2.5 ס"מ וביד כ- 6 ס"מ. ככה היא סובלת ארבעה חודשים במח' האורטופדית עד שלפני שבועיים אובחנה המחלה. אתמול שמו לה גבס פלסטיק על היד. השאלה שלי: האם הטיפול הכימוטרפי "ישלים" את העצם? או שבמקרים כאלה שמים פלטינה? תודה.

הטיפול בפגמים בעצם נעשה על ידי 1. כמותרפיה . 2. הזלפות של חומר מקבוצת הביפוספונטים שמגן על העצם בפני ספיגה נוספת. ג. התקנה של משתלים במקומות מועדים לפורענות כמו צואר הירך.

מנהל פורום אורתופדיה