ניתוח ניקוז בעצפ הירך בילד בן 8

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/08/2018 | 09:48 | מאת: ronen

הי שלום רב בני בן 8 , אושפז כבר מיום שישי באסף הרופא ,התלונן על כאבים ברגל נשלח לבדיקות דם התגלה crp 45 גבוה בדם , הוחלט היום לנתח אותו תחת הרדמה מלאה ולנקז את הדלקת . שאלתי האם הכרחי לנתח אותו ? מה יכולה להיות הסיבה שבגינה יש לו דלקת בעצם הירך האם זה מעיד על בעיה אחרת ? האם קיימת דרך אחרת לטפל בעניין ? תודה ואשמח לתשובתכם

להבנתי לוקה בנך באוסטאומיאליטיס חריפה . אוסטאמיאליטיס זה דלקת זיהומית ( נגרמת על ידי חיידקים) בעצם ממש סוג של מורסה אך בתוך העצם. הטיפול הנכון הוא ניקוז המוגלה באפן דחוף וטיפול אנטיביוטי דרך הורי למשך כ10-14 יום ובהמשך דרך הפה עוד מספר שבועות. הניקוז הוא הכרחי בלעדיו יש סכנה גדולה להתפתחות אוסטאומיאליטיס כרונית, שזה "בכיה לדורות. " אני לא מאמין שלא סיפרו לך כבר את הסיפור הזה.

נ.ב איחולי החלמה מהירה

27/08/2018 | 16:55 | מאת: ronen

ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה בהתייחס לכך לא נמצאו סימנים לזיהום חיידקי ..האם יש אפשרות שנוצר כתוצאה מחבלה ? או מגורם אחר ?

מנהל פורום אורתופדיה