לאחר חתך באצבע- טינל חיובי - מה ההמלצות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/08/2018 | 15:33 | מאת: שירן

שלום, נחתכתי באצבע באמצעות סכין לפני כשבוע, הייתי אצל אורתופד והוא רשם שיש טינל חיובי והוא לא סגור אם צריך ניתוח כי הבדיקה לא יצאה חד משמעית לכן הוא שלח אותי לבית חולים למומחה כף יד. אני מרגישה זרמים חזקים כשאני לוחצת במקום החתך בגב האצבע בצד וכשאני נוגעת שם אני מרגישה שהאזור רדום. האורתופד ציין שאין מה לעשות עם העצב שבגב היד וזה ישאר ככה לתמיד, האם זה נכון שאין מה לעשות? אני ממש בלחץ מזה כי זאת הרגשה מאוד לא נעימה וכואבת כרגע. לגבי העצב שמלפנים האצבע הוא לא סגור אם נפגע או לא כי אני לא מרגישה שם זרמים ובאצבע למעלה אני כן מרגישה רגיל, הוא עשה לי מבחן עם סיכות (החתך הוא באצבע למטה), האם האופציה היחידה היא ניתוח בכדי לבדוק?

ניתן לתפור עצב אצבעי אםהוא חתוך קרוב לכפ היד. אצלך לא ברור היכן החתך במקרה שמה שנשאר זה נוירומה של גדם אפשר לחשוף אותהו לקבור אותה מתחת לשומן של הצד הכפי של האצבע

מנהל פורום אורתופדיה