יבלת פלנטרית , כאבים בבוהן ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/07/2018 | 13:18 | מאת: קרין

לפני כשלושה שבועות הבחנתי בבליטה בבוהן שבעת הדריכה מרגישים כמו זכוכית או מסמר, רופא עור איבחן את הבעיה כיבלת לחץ ואמר ללכת עם מדרסים , שאלתי אם יש משחה להקל על הכאב , אמר שלא , רק מדרסים וללכת עם נעל סגורה וזהו. לפני כשבןע קיבלתי את המדרסים לפי מידות אישיות אני הולכת איתן כבר שבוע ברגל ימין ששם היבלת זה נוח ולא מרגישה כאב בעת ההליכה וברגל השניה שהיא בסדר זה מציק ולא נוח.. האם יש משחה להקל על הכאב? האם זה בלתי הפיך (היבלת שנוצרה) , זה עובר ????

יש יבלת( PLANTAR WART ) ויש יבנת (CALLOSITY ) יבלת היא גידול שטחי של העור שמחמת הלחץ עליו בעת הדריכה הוא צומח לתוך הרקמות. יש מיני משיחות ומריחות שאמורות לעזור ואם לא, עושיםניתוח ומגרדים את היבלת יבנת היע תוצאה של לחץ מקומי שגורם להתעבות מקומית של העור המקומית והתקשותו. הטיפול הוא הורדת לחץ ( כמו עם מדרסיםאו בכריתת הלקות)

מנהל פורום אורתופדיה