סדק/ שבר / הסתיידות צלעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/01/2003 | 15:29 | מאת: ברק

ד"ר לב שלום! עברתי לפני כשנה ת.ד. וחטפתי מכה חזקה בצלעות. בצילום לא נראה ממצא. פניתי לאורתופד ושטען כי שברים/סדקים לא ניתן לראות בצילום רגיל והופניתי למיפוי עצמות. בצילום נמצאו שברים בשתי צלעות תחתונות מצד ימין. זאת כשבועיים לאחר התאונה. לאחר כשנה , נעשה לי צילום צלעות קדמיות עקב כאבים והרגשה של גוש בקצה הצלעות הקדמיות העליונות מצד ימין [רום הבטן]. בצילום נמצא הסתיידות של הסחוסים. כמו כן נעשתה לי בדיקת C.T לעמוד שדרה . כדי לבדוק פריצת דיסק וזאת עקב כאבים בגב. בבדיקת C.t. לא היו ממצאים לפריצת דיסק. אבל יש לי עדיין כאבים בגב בעיקר אמצע הגב בצד ימין שמקרין לכל הגב. הוצע לי לעשות בדיקת MRI שאלתי היא: ממה נובעת הסתיידות של הסחוסים הצלעיים? אלו ממצאים ניתן לראות בבדיקת MRI לעומת מה שניתן לראות בצילום רגיל וב-C.t/? והאם יש בדיקות משוכללות יותר במכונים פרטיים? אודה על תשובתך. ברק

הסתיידות הסחוס המתחבר לצלעות אינה תהליך חריג ורואים אותה די הרבה באנשם מבוגרים . בדיקת המ.ר.י היא בדיקה הרבה יותר רגישה מט.מ ( וגם אין בה קרינה ) כך שניתן לראות בה פרטים הרבה יותר מדוייקים מאשר בט.מ (CT ). המכשור במכונים פרטיים עפ"ר אינו עולה באיכותו על זה שבציבוריים וגם איכות הפענוח היא לא מי יודע מה.

מנהל פורום אורתופדיה