קרע בשריר הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/01/2003 | 19:00 | מאת: משה

לפני כשבעה חודשים עברתי תאונת דרכים עם אופנוע ומאז אני סובל מכאבים עזים בידי השמאלית (דומיננתית) מהכתף ומטה, אני מוגבל מאוד בתנועת הכתף המרפק וכף היד, היד נפוחה מאוד ויש שינוי בצבע העור בכף היד לגוון סגלגל בכל הבדיקות שערכו לי (צילום רנטגן, אולטראסאונד לכתף,בדיקה נווירולוגית חשמלים בכף היד, ומיפוי עצמות) לא התגלה כלום חוץ מצילום רנגן בכתף כחודשיים לאחר התאונה שנאמר לי שכנראה היה שבר והתאחה וצילום C.T עמ"ש צווארי בו התגלה בגובה C5-6 בקע דיסק אחורי מרכזי לוחץ מעט על קדמת הקורד והפורמינות פתוחות. לכן האבחנה שנינתה לי היא R.S.D בכל התקופה הייתי מטופל יום יום בפיזיוטרפיה וריפוי בעיסוק ללא כל שיפור ובזמן האחרון בעקבות הפסקת הטיפולים המצב אף החמיר. לפני כשלושה שבועות בבדיקת M.R.I בכתף נתגלה חשש לקרע חלקי של חלק קידמי לטרלי של ה- ROTATOR CUFF שאלתי היא א. מה הטיפול במקרה של קרע כזה? ב. האם יכול להיות שזה הגורם לכל המצב של היד? ג. האם במצב כזה ניתנים אחוזי נכות?

תאור מחושיך אינו מתאים למחושים שמתארים הסובלים מקרע של שרוול המסובבים . הטיפולבקרע של שרוולהמסובבים הוא בשלב ראשון פיסיותרפיה. במידה שלא חל שיפור תו מספר חדשים - תיקון כירורוגי של הקרע בדרך כלל יחד עם אקרומיופלסטיקה. אחוזי נכות נקבעים לפי המצב התפקודי ולא לפי האבחנה.

מנהל פורום אורתופדיה