דלקת בברך, שאלות.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/01/2003 | 10:49 | מאת: בר

מזה חודשים אני סובל מדלקת בברך , במשך תקופה זו קיבלתי כדורים [ויוקס 25מ"ג ו- אתופן 400] הכאבים כמעט ונעלמו , כאשר חחזרתי לעשות ספורט(כדור סל) הכאבים חזרו. שאלות: 1.האם כשיש דלקת בברך זה נמשך תקופה ארוכה כל כך (מעל חודשיים)? 2.האם הכדורים שקיבלתי יעלים או שיש טיפול אחר שישפיעה בצורה טובה יותר (זריקה ,מישחה)? 3.האם הדלקת חוזרת אחרי שהיא עוברת במידה ועוסקים בספורט או שיש צורך לתת לרגל מנוחה? 4.האם עיסוק בספורטבזמן שסובלים מכאבים ולוקחים כדורים מחמיר את הדלקת?

לא ברור לי על איזה דלקת אתה מדבר. אם מדובר במחלה דלקתית ממש כמו דלקת מפרקים שיגרונית הרי מדובר במחלה שאין לה מרפא וניתן רק להקל עליה. התרופות אותן ציינת הן בשימוש -במקרה זה רק למקרים קלים אם בכלל. מחלה אחרת של הברך בה משתמשים בתרופות אלו אינה דלקת אלא מחלה נוונית של הסחוס ושמה וסטאוארטריטיס. אם תסתכל בשאלה שהופנת אלי עם הנושא "שינויים אוסטאוארטיטיים" תמצא שם בתשובתי שני לינקים על הנושא. יש עוד סיבות לכאב ברך וגם הן מקבלות את תואר הדלקת בעיקר בכדי להמנע מן הצורך לתת הסבר מדוייק לטיב הבעיה. בסיכום . עד שלא תברר מה בדיוק הבעיה שלך לא אוכל לתת לך תשובה מדוייקת . יש כמה וכמה צורות שלה וקשה לי לענות לך

מנהל פורום אורתופדיה