מיפוי עצמות תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2018 | 08:22 | מאת: מורן

היי, עברתי אתמול מיפוי עצמות ולמרות שקקאתי שתופעות הלוואי לחומר הרדיואקטיבי נדירות מאוד, הרגשתי ממש לא טוב לאחר מכן. הרגשתי חולשה ועייפות, גם במהלך הבדיקה היו רגעים שהרגשתי שלא מספיק אוויר נכנס לריאות וקשה לי לנשום, לאחר מכן זה קרה שוב כשרציתי לנוח ושכבתי על הגב, הרגשתי שלאיזו שנייה לא הצלחתי להכניס אוויר לריאות. האם יש קשר? האם אלו תופעות לוואי שקשורות לחומר? ניסיתי למצוא מידע באינטרנט אבל אף אחד לא מדבר על זה. היום אני כבר יותר טוב ולא היו איזשהם קשיים במהלך הלילה אבל אתמול זה היה מלחיץ מאוד. האם עליי לפנות לרופא?

נראה לי שאין קשר בין מחושיך לבין מיפוי העצמות שעברת. החומר המזרק מורכב משני חמרים : 1. ביפוספונאט 2. איזוטופ של טכנציום המקרין קרינת בטא. לא מצאתי ראיה לכך שחמרים אלו גורמים למחושם כפי שציינת

מנהל פורום אורתופדיה