כאב בגב עליון ובכתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/03/2000 | 22:37 | מאת: צבי

מזה שנים שאני סובל מכאב בגב תחתון באבחנה של בלט אנולוסטי ב-L4 L5 בשבעות האחרונים אני מרגיש כאב די חזק בכתף ימיןורגישות בחוליה המחברת בין הצוור הראש והכתפיים. יש לי מכשיר "טנס" בבית יש חימום ועיסוי אני מבקר אצל כרופקטר בגלל הגב התחתון. אני עושה מידי בוקר כחצי שעה התעמלות (תרגילי יוגה קלים) והרפיה לפני השינה. העיסוק שלי הוא ישיבה ליד מחשב ביום עבודה של 8.5 שעות. אני שואל על איזה בדיקות לעבור לבקש להוציא צילום רגיל שמראה כי הכל בסדר.עם כאב הגב התחתון אני מסתדר ע"י ההתעמלות אבל לגב העליון זה קשה מאוד. כמה זמן עוברת התקפה כזו של כאבים בגב העליון.

שלום צבי, כאב בגב העליון, הצואר או הכתפיים יכול לנבוע מבעיה בכל אחד ממקומות אלו. לפני שמתחילים לטפל יש לאבחן מהו מקור הכאב ובהתאם לטפל. אם החשד הוא שמקור הכאב הינו בעמוד השדרה הרי ש - CT יכול להדגים פריצת דיסק. במקרה שהבעיה מקורה בכתף הרי שצילום רגיל או כאשר יש חשד לקרע של הגידים סביב הכתף MRI יכול להדגים את הבעיה. אין חוקים באשר למשך הזמן שהכאב נמשך ולכן אני ממליץ להגיע ראשית לאבחנה הנכונה. בהצלחה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיה