כאבים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/12/2002 | 22:31 | מאת: ראובן

עקב כאבים בכף הרגל כתה האורטופד את הממצאים הבאים"גוש באזור הקשת-רושם של רטרקציה של הפסציה הפלנטרית. טינל חיובי על פי העצב הקלקניאלי התחושתי. אבחנה משוערת-calcaneal spur מאד אודה לאדוני באם יבהיר לי במה מדובר-תודה. נ.ב. נשלחתי לצילוםemg

אני כל פעם תמהה מחדש על כי אני מתבקש לפענח ולפרש דברים של רופא שנאמרו לשואל או נכתבו ונמסרו לשואל. אחרי הכל זכות אלמנטרית היא למטופל להבין ולשאול את פי הרופא ומי כמוהו יודע למה הוא מתכוון. במקרה שלפנינו . כותב הרופא כי מישש גוש באזור קשת כף הרגל והוא מתרשם שיש התכווצות של מיתר גידי ( שנקרא חותלת השעל או פסציה פלנטרית ) . עוד הוא מציין כיהקשה על הצד הפנימי שלהעקב גרמה לתחושת נימול בכף הרגל (זה נקרא סימן טינל ) . כיוןשכך הוא שלך אותך לבדיקת איבחון חשמלי שתפקידה לבדוק מוליכותבעצב . במקרה שלפנינו העצב בתחושתי של העקב. . הוא חושב על תסמונת תעלת שרש כף הרגל ולא מובן לי מה פתאום כתב באבחנה המשוערת " דורבן של העקב" למעשה ברור לי למה עשה זאת - זה יוצא יותר קל ברשימה הממוחשבת של אבחנות שנמצאית בתוכנת ניהול התיק הרפואי.

מנהל פורום אורתופדיה