כאבים וזרמים מהכתף לאצבעות יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/12/2017 | 13:10 | מאת: דניאל

שלום, סובל מנוירותפתיה ברצפת אגן שמקרינה לרגליים מזה תקופה. מקבל משככי כאבים. בנוסף מזה מספר שבועות כאב וזרמים מהכתף לאצבעות יד שמאל, מופיע בעיקר במעבר מישיבה לעמידה. עובד בעיקר בישיבה ומשתדל להניח את היד על משהו רך ולא ישירות על השולחן כדי לצמצם לחץ ישיר על הזרוע. זה מקל קצת אבל כנראה לא שורש הבעיה. מורגש כאב ורגישות בחלק העליון של השיכמה השמאלית וגם למעלה במקטע שבין הכתף לצוואר. התופעה מתרחשת גם בישיבה וגם בעמידה, בעיקר בעמידה. במריחת וולטרן אמולג'ל יש הקלה מסוימת אך זה לא עובר, טיפול אצל כירופרקטור החמיר את המצב, טיפול אוסתאופטי מקל. מה יכולה להיות הסיבה, כיצד מאבחנים את הבעיה ביד, והעיקר כיצד עשוי להיות טיפול פותר שלא באמצעות שיכוך הכאב אלא פתרון מהשורש, כמו שנניח אם יש דלקת אז משהו אנטי דלקתי. תודה רבה

רדיקולופתיה צווארית( פגיעה בשרש עצבי צווארי) או פגיעה בעצב במקלעת הברכיאלית או או למטה ממנה. הסיבה השכיחה ביותר הנה פגיעה בשרש עצבי צווארי . הפגיעה יכול ה להיות בגלל פריצת דיסקוס או בגלל היצרות של תעלת המוצא של השרש העצבי או שניהם יחד. הפיתרון נגזר מאיבחון מדויק של המיקום של הבעיה ואופיה

מנהל פורום אורתופדיה