ברור. ממצאי ct להסבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/2017 | 22:24 | מאת: שיר

שלום, בוצע ct בטן אגן לברור שוואנומות בסקרום, פרט לממצאים הידועים לי כתוב, 1. מה המשמעות של, שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקלים עם איחוי חלקי ? 2. והמשמעות של , מודגמת ספונדילוליזיס L4 משני הצדדים ללא ספונדילוליסטזיס? תודה

1. שינויים במראה המפרק ( סקרו איליאקלי) המעידים על שחיקת סחוס 2. ספונדילוליזיס הנו פגם - מעין שבר- בקשת של החולייה. עלוללהיותגורם לגלילשה שלחוליה על גבי חברתה שלמטה ממנה. ( מה שנקרא ספונדילוליסטזיס)

מנהל פורום אורתופדיה