שבר בעצם הבריח ביד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/11/2017 | 02:45 | מאת: קלדי

לפני כשנתיים וחצי עברתי תאונה תוך כדי גלישת סנובורד. הומלץ לי על ידי האורתופד שאצלו הייתי מטופל לא לעבור ניתוח אלא לבצע טיפול שמרני. העצם התאחתה אך עם סטייה ובליטה של העצם בשליש התחתון של עצם הבריח. לאחר שנתיים שעברו אני עדיין סובל מכאבים בעיקר בתקופות המעבר, בנוסף לכך הכוח ביד שבה נשברה העצם פחת. ברצוני לדעת האם לאחר תקופה של שנתיים וחצי אני יכול לבצע ניתוח ושבירת העצם מחדש, ותיקונה על ידי התערבות חיצונית או שמה הניתוח כרוך בסיכונים רבים? אשמח לתשובה מאחר והנושא מטריד אותי עמוקות במיוחד לאחרונה , לאור זאת שאני מתחיל להכיר בידיעה שאסבול מהכאבים ומהמוגבלות של התקצרות התנועה במקצת לאורך כל חיי במידה ולא יהיה שינוי כלשהו מצב הנוכחי. תודה מראש.

לדעתי יש סיכוי טוב לשפר את טווח התנועה על ידי אימון. מבחינה טכנית ניתן לבצע את הניתוח אך לא נראה לי שיש בכך טעם ויש סיכוי להחמרה מחמת סיבוכים.

מנהל פורום אורתופדיה