MRI ע"ש מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/12/2002 | 21:30 | מאת: עוד מודאגת....

שאלה למומחה הפורום: בתשובת MRI נרשם:" בלט אנולוס אחורי אמצעי עם מגע בשק" שאלותי: מהו "אנולוס" היכן ה"שק" ומהו השק. אודה על תגובתך המהירה. כל הנל אמור לגבי על החוליות בין L2 עד S1 יש לי סיבה לדאגה הא????

הדיסקוס בוני משני חלקים חלק חיצוני הלא הוא האנולוס ( =טבעת) והחלק הפנימי הלא הוא נוקלאוס פולפוזוס. בלט שלהאנולוס דומה למצב של צמיג של מכונית שהתנפח מעט במקום מסויים . השק הלא הוא שקת התקה. שק התקה הוא שרוול העוטף את חוט השדרה .

מנהל פורום אורתופדיה