תומך ברך מתאים לרצועה צולבת קרועה לא משוחזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/10/2017 | 21:58 | מאת: עופר

הי דוקטור, אני בן 37, מזה 6 שנים יש לי בברך ימין קרע מלא ברצועה צולבת עם פגיעה ישנה יותר במיניסקוס. לא עשיתי שיחזור acl כי לא היה צורך ניתוחי - התפקוד היומיומי היה תקין אבל הייתי סובל מבריחת ברך בזמן ספורט, אבל אחרי שהבנתי איך לזוז ומה לא לעשות זה הפסיק לקרות (אבל אני כל הזמן בחשש). ברך שמאל בריאה אבל כנראה ״סובלת״ מהחוסר איזון שנוצר. בנוסף כנראה יש שחיקת עצם בברך ימין. כיום הרגליים חזקות ויציבות כי בהדרגה חזרתי לפעילות ספורטיבית שכוללת גם ריצה (ואני גם מתכוון לשחק טניס). כדי להמנע מפציעות אני מחפש תומך ברך מתאים למצבי. 1. על איזה סוג אתה ממליץ? 2. האם כדאי לבחור את אותו תומך גם לברך שמאל הבריאה? תודה רבה עופר

יש הרבה מוצרים שונים. אצל אורתוטיסים שונים תמצא סוגים שונים התומך צריך לאפשר טווח תנועה מלא ( צירים כן או לא) קל משקל, מחזיק טוב את הירך והשוק והעיקר נוח. אין שום ראיה שתומך מסויים עדיף על אחר זה עניין של נסיון וטעיה.

מנהל פורום אורתופדיה