כאבי רגליים בעיקר מאחורי הברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/10/2017 | 10:20 | מאת: אמיר

אני בן 27 בעל מבנה גוף רזה-ספורטיבי. מזה כמה חודשים אני סובל מכאבים עזים בעת יישור הרגליים לאחר ישיבה. הכאב התחיל להופיע אחרי נסיעות ארוכות ברכב (שעה וחצי נסיעה, פעם-פעמיים בשבוע). חוששני שלא הייתי מניח את רגליי בצורה נכונה ברכב. הכאבים נהגו להופיע לאחר היציאה מהרכב. לציין שאותם כאבים חולפים אחרי כמה דקות. מאז, כל פעם שאני מתיישב לפרק זמן של מעל 10-15 דקות, הכאבים מורגשים ישר בעת העמידה. הכאב הוא בעיקר מאחורי הברכיים אבל איני יכול להצביע על נקודת כאב זה פשוט מרגיש כואב בכל החלק האחורי של הרגל אבל כמו שאמרתי בעיקר מאחורי הברכיים ובחלק העליון האחורי של הרגל. לציין שאני לא ממש פעיל גופנית. אבל כן מבצע פעולות יומיומיות סטנדרטיות (הליכות קצרות, ולא מעט זמן עומד על הרגליים). מה יכולה להיות הבעיה? אני מרגיש שספורט ומתיחות עשויים לעזור אבל אני חושש מנזק מיותר. תודה!

נשמע כמו תסמונת כאב של קדמת הברך יתכן על רקע שינויים ניווניים בסחוס המפרקי. דורש ברור נוסף בעיקר בדיקה טובה ויתכן גם דימות בהתאם לממצאי הבדיקה

מנהל פורום אורתופדיה