זמן החלמה של שבר בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/09/2017 | 00:34 | מאת: אורנה

הייתי אצל 3 אורטופדים וכל אחד אומר משהו אחר. אסביר,אני לפני חודשיים כמעט החלקתי במקלחת ושברתי את עצם הזנב. האם באמת זמן ההחלמה הוא שלושה חודשים? ועדיין אחרי חודשיים יש לי כאבים חזקים. מעבר לצילום אין מה לעשות

זמן ההתאחות של שבר בעצם הזנב הוא עד 12 שבועות. אבל לעיתים קרובות מדברים על שבר כשל מעשה אין שבר אלא חבורה שיכולה לגרום לכאב מתמשך. האיבחון יעשה קודם כל על ידי בדיקה רקטלית ובדיקות דימות כמו על שמע טומוגרפיה מחשבית וMRI הטפול בדרך כלל הוא בתרופות נגד כאב ודלקת וטיפול מקל כמו שימוש בכריות מיוחדות המנעות משכיבה על הגב, אכילת אוכל עשיר בסיבים למנוע עצירות ( וכמובן טיפול בעצירות אם ישנה) . במקרים די נדירים מזריקים סטרואידים מקומית ובמקרים עוד יותר נדירים מבצעים ניתוח לכרות חלק מן העצם.

מנהל פורום אורתופדיה